Voedingsadvies en Acupunctuur

Veel chronische klachten kunnen worden verholpen door de juiste voeding, eventueel tijdelijk aangevuld met specifieke voedingssupplementen of homeopatische middelen. Veel voorkomende klachten zijn:

  • Overgevoeligheid voor voedingsmiddelen
  • (Chronische) vermoeidheid, uitputting, burn-out
  • Hoofdpijn, migraine
  • Spatische darm, buikklachten
  • Eczeem, huidproblemen

Door middel van een diagnose via Elektro acupunctuur krijgt u inzicht in o.a. de werking van uw organen, uw energieniveau en de algehele balans van uw lichaam en de impact van bepaalde voedingsmiddelen hierop. Veel van de chronische klachten zijn zo te verklaren.

Elektro acupunctuur is een methode die de werking van de organen meet. Hierbij worden geen naalden gebruikt, maar biofeedback van de Rathera-test, ofwel bioresonantie.

Samen met u werken we aan het verhelpen van uw chronische klachten en het herstellen van de natuurlijke balans van uw lichaam.

Diagnose en advies

Tijdens het eerste consult worden via onze Elektro acupunctuur test diverse voedingsmiddelen gemeten, zoals granen, zuivel, groentes, fruit, vlees en vis. U krijgt hierdoor inzicht in de impact van de verschillende voedingsmiddelen op uw lichaam; uw organen, uw energieniveau en de algehele balans van uw lichaam. Wij kunnen natuurlijk ook op uw eigen specifieke voeding testen.

Op basis van deze uitgebreide metingen en een gesprek met u over uw eet- en leefgewoonten en specifieke klachten, stellen wij een uitgebalanceerd voedingsadvies samen. Homeopathische middelen en voedingssupplementen kunnen onderdeel zijn van ons advies.

Orthomoleculaire suppletie; er wordt tijdens het eerste consult ook specifiek gekeken naar de voor u optimale concentratie vitamines, mineralen, aminozuren en essentiële vetzuren. Dus wat heeft uw lichaam nodig in bouw- en verwerkingsstoffen om optimaal te functioneren? Naast de juiste voeding is het daarom nodig om soms tijdelijk supplementen te gebruiken. Supplementen zijn vitamines, mineralen of kruidenpreparaten die een tekort in het lichaam door bijvoorbeeld slechte voeding, hogere behoefte of matige opname in de darmen kunnen aanvullen. Ook kunnen specifieke voeding en supplementen verscheidene processen stimuleren of ondersteunen, zoals bij een dieet, ziekte of sportprestaties.

Vervolgconsult

In de vervolgconsulten meten wij middels Electro acupunctuur de veranderingen in uw lichaam en bespreken wij uw ervaringen en klachten. Wij stellen, indien nodig, een aangepast voedingsadvies samen.

Hoe belangrijk is goede voeding?

De belangrijkste medische ontdekking die in het huidige tijdperk gedaan werd na de antibiotica volgens de Frans –Amerikaanse arts David Servan-Schreiber is de enorme impact die een gezonde levensstijl op het voorkomen van ziekten heeft. Het is van enorm belang ter voorkoming van (chronische) ziekten en bestrijding van een groot aantal (chronische) ziekten/pijnen de juiste voeding te kiezen. Wij helpen u bij het vinden van de juiste voeding voor uw lichaam!